10. toukokuuta 2010

Ookkona Oulusta

Taitaja 2010 kisat on nyt kisattu. Itselle kokemus oli ensimmäinen laatuaan, siis SM-tasolla ja tuomarin näkökulmasta. Ensimmäinen päivä meni muuttaessa suunnitelmaa ja neuvotellessa tuomarilinjoista. Loput 3 kisapäivää olivat sitten tiukkaa arvioimista, tuttujen moikkaamista ja kipeitä jalkoja ja selkiä :D

Ensimmäinen päivä oli varmasti sekä kilpailijoille että tuomareille fyysisesti sekä henkisesti tuskallisin. Kisatehtävänä oli rakentaa 18 neliön oleskelupuutarha, johon kuului muuri, kukka-allas, patio ja pieni puuterassi. Unohtamatta niitä kasveja ja nurmikkoa joka tänä vuonna tehtiin poikkeuksellisesti kylvämällä :) Työ oli jaettu kolmeen osaan niin että ensimmäisenä kisapäivänä oli saatava valmiiksi puuterassi ja kukka-allas istutuksineen.

 
 
Toisen päivän haasteena oli muuri ja patio. Päivän aikana ilmeni hieman materiaalipulaa, joten muutoksia tehtiin suunnitelmaan kisan aikana. Mutta niinhän se menee oikeassa työelämässäkin, ettei suunnitelma koskaan pysy samana työn alusta loppuun.


Kolmas ja kisan viimeinen päivä oli kasvien istutus sekä työn viimeistely päivä. Suunnitelma oli siinä mielessä onnistunut että kaikki saivat työnsä valmiiksi ^^


Ja tällainen siitä sitten tuli...


Paljon tuli opittua siitä millainen suunnitelman pitää olla ja kuinka tarkkana sen kanssa saa olla. Ristiriitaisuudet pois. Myös massalaskenta olisi ollut todella hyvä tehdä. Mutta näistä oppia ja nyt vaan odottelemaan sekä treenaamaan kohti joulukuun Euroskills-kisoja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti